dr dirk geeraerts - laser en dermatologie

Epilatie

epilatie

Lightsheer desire laser en epilatie

Dankzij het gebruik van een diode laser ( Lightsheer Desire ) is het nu mogelijk ongewenste haren te verwijderen. Het laser licht wordt  selectief geabsorbeerd door donkere haren. Daardoor worden alleen de haartjes vernietigd of verzwakt , en dit op een snelle en veilige manier.  Met  deze nieuwste versie van de Lightsheer laser  kunnen ook grotere huidzones , zoals benen en rug , sneller en op een zachtere manier behandeld worden.

Na gemiddeld vier behandelingen ,soms meer , is het aantal haren met ongeveer 70% verminderd. Nadien is er meestal 1 tot 2 maal per jaar een onderhoudsbehandeling nodig. Er is echter geen garantie dat deze behandeling bij elke patient hetzelfde effect zal hebben.

Om de behandeling met succes te kunnen uitvoeren is het belangrijk dat de huid zo bleek mogelijk is. Daarom wordt de behandeling meestal uitgevoerd tijdens de herfst, winter en lente .  Donkere huidtypes en een gebruinde huid  zijn moeilijker te behandelen.

Veelgestelde vragen

______________

epilatie

Gaat het om een definitieve epilatie?

Een deel van de haarwortels is zo verzwakt door de behandeling dat geen haren meer kunnen groeien, een deel van de haarwortels is zo verzwakt dat alleen nog fijne donsharen teruggroeien, en een  deel van de haarwortels kan regeneren en terug normale haren geven.

Omdat de meeste patienten alle haren voor 100% weg willen is een onderhoudsbehandeling dikwijls nodig, gemiddeld 1 à 2 keer per jaar.

epilatie

Zijn er bijwerkingen?

Omdat de haren door het IPL licht sterk verhit worden, geven deze wat warmte af aan de huid rond de haren. Daardoor kan de huid wat rood worden. Deze lichte roodheid duurt gemiddeld  één  tot twee dagen. Het kan ook slechts enkele uren duren, of zelden tot een week.  

  • Zelden (2 %) kunnen er kleine korstjes optreden , die een tot 2 weken duren . Het gaat echter om tijdelijke bijwerkingen .
  • Zeer zelden (< 1/500 ) witte of bruine vlekken gedurende 2 tot 6 maanden.
  • Uitzonderlijk oppervlakkige brandwonde
    met licht litteken (< 1/1000 ).

Bij 90% van de patienten is de lichte roodheid na één tot twee dagen verdwenen.

Bijwerkingen komen meer voor bij een bruine huidskleur. Daarom best geen zon voor en tijdens de behandeling. Indien er twijfel bestaat of uw huidtype geschikt is voor behandeling, zal er eerst een kleine testbehandeling gebeuren. Het is belangrijk de dokter te infomeren over uw gezondheid en de medicatie die u neemt.