dr dirk geeraerts - laser en dermatologie

Tatoeages

tatoeages

De behandeling van tatoeages

Dankzij het gebruik van een laser kan de inkt van een tatouage verwijderd worden met weinig of geen littekens. Het licht van de Q-switched Yag laser breekt de grote inkt korrels in kleine fragmenten die door de witte bloedcellen kunnen verwijderd worden. De inkt wordt vernietigd met een minimum aan effect op de rest van de huid. Alleen een Q-switched laser heeft dit specifiek effect.

_________________

Tatoeages

Welke kleuren kunnen verwijderd worden?

  Alle kleuren kunnen verwijderd worden. Donkerblauwe , zwarte en rode tatoeages verdwijnen het snelst. Groene en gele tatouages verdwijnen wat trager.

  Tatoeages

  Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

  Gemiddeld zullen er voor een amateur tatouage (bevat weinig inkt) 3 tot 4 behandelingen nodig zijn en voor een professionele tatoeage ( bevat veel inkt ) 8 behandelingen. Tussen de behandelingen wordt er 6 tot 8 weken gewacht.

  Afhankelijk van de hoeveelheid inkt, de diepte van de inkt en de soort inkt kunnen meer behandelingen nodig zijn. Er is geen garantie dat deze behandeling bij iedere patient dezelde resultaten geeft.

  Tatoeages

  Zal de inkt volledig verdwenen zijn?

   Ja, in de meeste gevallen zal de inkt volledig verdwenen zijn .

   Tatoeages

   Zijn er bijwerkingen?

   Na de behandeling ontstaan er kleine korstjes. Deze worden gedurende 7 dagen met een zalf behandeld. Daarna zal de huid gedurende 2 weken eerst wat rozeĀ en soms tijdelijk wat witter van kleur zijn . Na de laatste behandeling geneest de huid, in meer dan 90% van de gevallen , zonder littekens.